-TD-administrator
W serwisie Eurogamer można znaleźć kilka interesujących szczegółów na temat GRID 2.
Przede wszystkim, twórcy zrezygnowali z kamery wewnętrznej. Codemasters zbadało, że dotąd korzystało z niej jedynie 5% graczy.
Nie będzie włączanych asyst i poziomów trudności. Model jazdy ma łączyć realizm ze stylem zręcznościowym. Twórcy obiecują, że będzie on łatwy do opanowania, ale bardziej wymagający gracze odnajdą w nim głębię ukrytego potencjału.
Samochody podzielone zostaną na cztery klasy. Poprowadzimy między innymi takie auta jak 1970s Mach 1 Mustang, BMW E30 M3, Nissan Skyline GTR R34, Chevrolet Camaro SS, McLaren MP4-12C, BAC Mono, Pagani Huayra, Koenigsegg Agrea R, Mercedes SL65 AMG, czy Shelby Mustang. Zabraknie marek Porsche, Lamborghini i Ferrari.
Pojawi się nowy typ wyścigów: pojedynki jeden na jednego typu point-to-point.
Potwierdzone lokacje to Chicgao, wybrzeże Kalifornii, Paryż oraz tor Yas Marina w Abu Zabi.
Tryb multiplayer będzie zupełnie oddzielny od kampanii dla jednego gracza. Znajdzie się w nim osobny system rozwoju. Prawdopodobnie tryb ten zostanie połączony z RaceNet, serwisem zrzeszającym społeczność fanów gier studia Codemasters.
Gra będzie napędzana przez ulepszoną wersję silnika EGO.
Więcej informacji pojawi się na tegorocznych targach Eurogamer Expo, które odbędą się w dniach 27-30 września w Londynie. Zostanie zaprezentowana tam grywalna wersja nadchodzącej produkcji studia Codemasters. GRID 2 ukaże się latem 2013 roku na PC, Playstation 3 i Xbox 360.
-TD-member
Tyle czekania... Mam nadzieję, że przynajmniej dzięki temu gra będzie dopracowana i jeszcze bardziej udana niż jedynka.
Nie zmienili fizyki....
EDIT#1
Ostatnio edytowany przez Przemek (2012-09-27 17:55:51)
-TD-administrator
sie zobaczy... ogólnie rzecz biorą jestem w chwili obecnej na maksa pochłonięty przez GT5... ale nie mówię NIE
-TD-administrator
-TD-administrator
K U R W A!
Po tym gameplayu to juz mi się nawet nie chce tego kurestwa ściągać z torenta:|
[noszq...]
http://tvgry.pl/?ID=3366