Witam, w tym temacie chciałbym poruszyć bardzo ważną kwestię jaką jest bez wątpienia program antywirusowy. Napiszcie jakiego ,,antywirusa" Wy używacie i co za tym idzie jakiego polecacie najbardziej. Jak dla mnie najważniejszym kryterium jest wysoka efektywność działania przy jednoczesnym jak najmniejszym obciążaniu systemu wiec mój wybór padł na Kasperskiego. W jednym z ostatnich numerów KS (Komputer Świat) była GData z półrocznym kluczem aktywacyjnym, niestety po około dwóch tygodniach komputer strasznie zwolnił. GD cały czas była na stanie czuwania więc nie było mowy o żadnym wirusie. Wczoraj odinstalowałem ww program i zainstalowałem demonstracyjną wersję Kasperskiego, zaktualizował się, przeskanował kompa i w raporcie pojawiła się informacja o wyeliminowaniu 3 trojanów i 5 ,, niebezpiecznych narzędzi ". Teraz komp chodzi aż miło więc chciałem poruszyć temat antywirusów
Ostatnio edytowany przez beduin124 (2009-12-14 18:10:03)
Ja używam pełnej wersji Kaspersky'iego IS 2010, jestem bardzo z niego zadowolony, aktualizacje przebiegają bezproblemowo, nie obciąża kompa, i jest bardzo skuteczny zaraz po wpięciu urządzenie zewnętrznego (pen drive, dysk itp.) skanuje go i bardzo szybko wykrywa zagrożenia. Program godny polecenia
-TD-administrator
-TD-administrator
LowGLoco napisał:
crys polecił mi Avire i teraz śpię spokojnie
Choć w sumie trzeba było mnie posłuchać, jak Ci polecałem ten antywirus dwa formaty wcześniej...
Zaoszczędziłbyś sporo czasu...
i dziękczynnego słowotoku:
PS: TAK! JA TAKŻE UŻYWAM AVIRY I JEST W PYTĘ DOBRA
PS: TAK! JA TAKŻE UŻYWAM AVIRY I JEST W PYTĘ DOBRA![]()
Taaa pamiętam raz po wrecked w gridzie " Kurww j*bana Avira "
-TD-administrator
masta napisał:
Choć w sumie trzeba było mnie posłuchać
Wiem... jestem
-TD-administrator
Przemek1e napisał:
PS: TAK! JA TAKŻE UŻYWAM AVIRY I JEST W PYTĘ DOBRA![]()
Taaa pamiętam raz po wrecked w gridzie " Kurww j*bana Avira "
Tak - ale to było jeszcze zanim pokonałem swoje wrodzone i rozbudowane do max level-up lenistwo - i wyłączyłem "widoczny update"...
NOD32... RLZ!!!!
-TD-administrator
dia8el napisał:
AVIRA
NOD
a teraz czekam na uzasadnienie oraz argumenty w czym jest
Ostatnio edytowany przez GlodziuX (2009-12-15 13:09:12)
GlodziuX napisał:
a teraz czekam na uzasadnienie oraz argumenty
Furious napisał:
ja też chętnie zobaczę uzasadnienie
UZASADNIENIE
Pozwól dia8el, że wytłumaczę kolegą przewagę Aviry nad Nado. Zacznijmy więc, upierając się nad przewaga Nado możecie mieć małe problemy z wejściem na forum.
i na koniec macie kręcioła od Slima
Glodziux==> <==Furious